Categories
Internet Video igre

Nova NVIDIA GRID platforma za mrežne gejmere

Šest kompanija realizuje partnerstvo sa kompanijom NVIDIA kako bi ponudili gejming u klaudu na višem nivou – računarski gejming visokih performansi na bilo kom ekranu, uključujući smart televizore.

Šest vodećih svetskih kompanija iz oblasti gejminga u klaudu namerava da koristi NVIDIA® GRID™ platformu za gejming u klaudu kako bi pružili gejming usluge međunarodnim kompanijama koje nude širokopojasnu konekciju, kako je najavila NVIDIA.

NVIDIA GRID platforma obezbeđuje glatko ijednostavno interaktivno iskustvo na gejmerskim računarima visokih performasi, na bilo kom ekranu – uključujući smart televizore, računare, tablete i pametne telefone.

NVIDIA GRID predstavlja server koji na odgovarajući način servisira do 36 puta više gejming strimova u HD kvalitetu nego klaud gejming sistemi prve generacije, uz smanjenje čekanja. U potpunosti je integrisana sa najgušćim NVIDIA ®GPU-ovima, specijalizovanim softverom za aplikaciju grafike i NVIDIA® VGX™ Hypervisor tehnologijom koja omogućava deljenje GPU-a između više korisnika.

Inicijalni partneri na  NVIDIA GRID platformi uključuju kompanije Agawi (Sjedinjene Države); Cloud Union (Kina); Cyber Cloud Technologies (Kina); G-cluster Global (Japan); Playcast Media Systems (Izrael); i Ubitus (Tajvan).

“Korišćenjem NVIDIA GRID platfotme, naši partneri će omogućiti gejmerima da igraju bilo gde, bilo kada, a da nisu vezani za uređaj”, izjavio je Fil Ajsler, generalni direktor odseka za klaud gejming u kompaniji NVIDIA. “Najuzbudljivije igre na svetu se sada mogu igrati jednostavno kao što i strimujete filmove, direktno na TV ili mobilni uređaj. Nisu vam više potrebni diskovi, ni fajovi koje preuzimate sa interneta i koje instalirate. Samo kliknite i igrajte.”

Najgušća  GPU arhitektura, najšira kompatibilnost, najbolja interaktivnost  

Korisnici već uživaju u benefitima klaud kompjutinga kako bi čuvali mejlove i fotografije i kako bi strimovali muziku i filmove. NVIDIA GRID platforma nadograđuje se na ovu sposobnost premeštanja gejminga visokih performansi u klaud, eliminišućipotrebu korisnika da smeste diskove sa igrama ili igračke konzole odmah pored televizora sa ravnim ekranom.

NVIDIA GRID platforma sa sobom nosi tri ključne karakteristike:

· Arhitektura sa najgušćim GPU-ovima.: NVIDIA GRID obezbeđuje najveći broj kompatibilnihstrimova za interaktivne podatke, korišćenjem multi-GPU server i sofisticirane  NVIDIA VGX tehnologije za deljenje GPU-ova. Svaki server podržava do 36 strimova igara.

·  Najšira kompatibilnost i skalabilnost: NVIDIA GRID softver i drajveri omogućavaju interaktivno strimovanje najšireg spectra igara – od povremenih igara koje koriste ne tako zahtevnu grafiku, do visoke gustine strimova, naslova visokih performansi koji zahtevaju jaču grafiku.

·  Najbolja interaktivnost: NVIDIA GRID  obezbeđuje strimovanje sadržaja za besprekornu interakciju bez primetnog kočenja i latencije. NVIDIA GRID tehnologija smanjuje latenciju server za oko 30 milisekundi u poređenju sa ranijim rešenjima, što efikasno sakriva vreme za dostavljanje mreže. Gejming preko NVIDIA GRID servera je nalik onome koji pruža konzola pored televizora.

Entuzijazam partnera u vezi NVIDIA GRID platforme

Šest kompanija koje se bave pružanjem usluga gejminga u klaudu na ovom novom tržištu angažovano je za pružanje usluga na bazi NVIDIA GID platfotmi:

“Korisnici vole udobnost gejminga gde god da se nalaze, na dohvat ruke, i stoga je klaud gejming prirodna evolucija gejmerskog iskustva. NVIDIA GRID je fantastičan alat koji pružaocima klaud usluga obezbeđuje unapređenu gustinu kako bi GPU klaudpostao realnost i kako bi naš operater, izdavač i developer mogao da redefiniše svoju viziju gejminga korišćenjem Agawi CloudPlay platforme.”

–  Rajat Gupta, suosnivač kompanije Agawi, koja pruža B-B klaud gejming rešenja za tablete i televizore

“Nemamo igračke konzole u Kini i zato vidimo veliku mogućnost za klaud gejming u Kini. NVIDIA GRID tehnologija je najbolja koju smo do sada videli kada je reč o velikom broju visoko kvalitetnih strimova HD igara.”

– Deni Deng, izvršni direktor kompanije Cloud Union, koja donosi klaud gejming putem Telecom/Unicom IPTV mreže u Kini

“Kod nas u Cyber Cloud kompaniji fokusiramo se da donesemo klaud gejming usluge putem “set-top boksova” koristeći VOD kanale. Sa NVIDIA GRID platformom možemo da ponudimo veliki broj kanala sa igrama-na-zahtev digitalnim TV pretplantnicima u Kini.”

–  Đian Han, generalni menadžer, Cyber Cloud filijala Novel SuerTV Digital TV Technology Co (NYSE: STV) iz Pekinga, koja donosi klaud gejming putem digitalnog kablovskog TVa i IPTV mreža

“Kao pionir u klaud gejmingu G-cluster uvek traži načine da poveća performanse našeg servisa. G-cluster sarađuje sa kompanijom NVIDIA kako bi smanjio troškove za naše IPTV operatere i unapredio iskustvo naših pretplatnika širom sveta.”

–  Erik Pil, predsednik kompanije G-cluster koja donosi klaud gejming usluge putem SFR i Orange operatera u Francuskoj

“Klaud gejming raste. NVIDIA GRID tehnologija, Smart povezani televizori i Playcast Media će služiti kao klaud gejming katalizator još više pomažući njegov razvoj u 2013. godini.”

–  Gaj de Bir, CEO, Playcast Media koja nudi klaud gejming usluge za više od 1.2 miliona pretplatnika putem francuskog Bouygues Telecom-a, korejskog CJ Hellovision-a i portugalskog Telecom-a

“Ubitus je veoma zadovoljan zbog saradnje sa kompanijom NVIDIA kada je reč o predstavljanju najskalabilinijih gejming sistema na svetu. Ubitus je lider u predstavljanju klaud gejminga preko fiksnih i bežičnih 4G mreža, omogućujući telekom/kablovskim operaterima, proizvođačima OEM hardvera i programerima igara da imaju koristi od ovih usluga.”

–                   Vesli Kuo, izvršni direktor u  kompaniji Ubitus koja nudi klaud gejming preko japanske NTT Docomo, korejske LGU+ i američkog Verizon operatera.

NVIDIA GRID klaud gejming  prikazan direktno na LG smart televizoru na sajmu CES

Na  međunarodnom sajmu CES 2013 NVIDIA demonstrira strimovanje igara preko NVIDIA GRID platforme na LG 55LA6900 Smart TV-u rezoluciji 1080p. Među igrama visokih performansi koje se koriste nalazi se i “Assassin’s Creed III” koji je kreirao Ubisoft.

“LG je impresioniran sposobnostima NVIDIA GRID platforme koja igre visokog kvaliteta donosi direktno na LG Smart TV bez igračke konzole”, izjavio je Be Gen Kang, potpredsednik i direktor Software Development grupe Laboratorija za TV istraživanja, kompanija LG.  “NVIDIA GRID klaud gejming iskustvo na  LG 55LA6900smart TV-u je prelepo za gledanje, jednostavno za korišćenje i zabavno za igru. Kao Netfllix za igre.”

 

Datumi za praćenje klaud gejming usluge na  LG Smart TV-u nisu dostupni u ovom trenutku.

 

Više informacija dostupno je na GRID Cloud Gaming Platform delu sajta kompanije NVIDIA.