Internet · Provajderi

Nova rešenja za unapređenje sigurnosti VoIP-a

Kompanija Extreme Networks je najavila unapređenje svojih mrežnih rešenja za obezbeđenje i zaštitu IP telefonije i VoIP-a. Ovi sigurnosni mehanizmi umanjuju opasnost od malicioznih korisnika i hakera koji pokušavaju da iskoriste slabosti sistema i prodru u komunikacionu mrežu.

Na osnovu ovih pravila, korisnici ili uređaji koji imaju destruktivne namere, mogu biti uočeni i blokirani čim se konektuju na mrežu, što će održati stabilan kvalitet glasovne komunikacije.

“Kako se količina podataka koja se prenosi putem konvergentne mreže povećava, povećava se i rizik od napada na mrežu, kao i pretnje prenosu govora preko IP-a” rekao je Suresh Gopalakrishnan, potpredsednik i generalni direktor Emerging Product grupe u kompaniji Extreme Networks. “ Proizvođači IP telefonske opreme su učinili sve što je u njihovoj moći da bi omogućili bezbednu komunikaciju, ali ponašanje pojedinih korisnika i malicioznih aplikacija na periferiji mreže, mogu značajno uticati na performanse VoIP-a.

Kompanija Extreme Networks je dodala nove sigurnosne mehanizme u Sentriant uređaj, namenjen zaštiti, detektovanju i sprečavanju upada u mrežu. Ovi mehanizmi pomažu da se neutrališu slabosti i da se konvergentna mreža učini stabilnom, bezbednom i pouzdanom“.

Kompanija Extreme Networks, Avaya Global Alliance partner, uvela je sigurnosna pravila za IP telefoniju, koja se fokusiraju na zaštitu VoIP, obuhvatajući kompletnu komunikacionu mrežu. Sigurnosna pravila dostupna su sada za sve Extreme Networks Sentriant sigurnosne uređaje, što pojednostavljuje upravljanje resursima i zadacima, i obezbeđuje bolju zaštitu VoIP gateway-a, SIP servera i VoIP telefona.

“Kao što vidimo, inovativna sigurnosna pravila kompanije Extreme Networks su osmišljena da bi se unapredile konvergentne mreže i obezbedio viši kvalitet VoIP-a u integrisanoj komunikacionoj mreži,” rekao je Eric Rossman, potpredsednik, menadžer za razvoj softvera i tehničku saradnju u kompaniji Avaya. “Zaštita konvergentnih komunikacija i unapređenje glasovnih aplikacija su ključni faktor za obezbeđivanje poslovnih komunikacija vrhunskog kvaliteta“.

Sigurnosna pravila kompanije Extreme Networks povezuju tradicionalne modele komunikacije između IP telefona i call server-a, sa zaštitnim mehanizmima koji se automatski aktiviraju ako je uočen određeni procenat anomalija u prenosu podataka.

Za više informacija o Sentriant sigurnosnim uređanjima:

http://www.extremenetworks.com/libraries/products/DSSentriant_1021.pdf

Leave a Reply