Internet

“Nova TV” kupila Blog.hr

Na osnovu juče potpisanog ugovora između Nove TV i firme “Internet dnevnik”, ova komercijalna televizija gledana i kod nas u Srbiji putem kablovskih operatera postala je većinski vlasnik najvećeg hrvatskog javnog bloger servisa – Blog.hr.

Ovim ovaj blog-servis ulazi u sastav CME medijske grupe, koja je vlasnik Nove TV, kao i slovenačkog POP TV-a i drugih televizija u istočnoj Europi. Blog.hr najveći je internet blog servis koji je na hrvatskom tržištu prisutan od 2004. godine. Danas na svom portalu hostuje se više od 308.000 blogova i servis ima 414.000 posetilaca dnevno.

2 thoughts on ““Nova TV” kupila Blog.hr

 1. Dejan Restak

  Razocaran sam cinjenicom da izvestavanje o ovakvim transakcijama ne donosi gotovo nikakve informacije o samoj transakciji.
  Cak i informacije o broju posetilaca dolaze bez ikakvog izvora, sto je neophodni preduslov da iole ozbiljno prihvatimo vest.
  Moguce da sam iznos transakcije kompanije zele da zadrze u tajnosti sto opet govori o nivou trzista u ovom delu Evrope.
  Mislio sam da je Hrvatska u odnosu recimo na Srbiju ili Albaniju u ovom domenu napredovala, ali ocigledno da fizicka blizina cini svoje.

  Pozdrav

  Dejan Restak

 2. Goran Aničić Post author

  Detalji transakcija ove prirode u svetu, a pogotovo kod nas i bliže okruženju (iz razno raznih razloga) ostaju u domenu poslovne tajne, a statistika je uglavnom obojena PR-om.
  U svakom slučaju, ova akvizicija iz susedstva je dobar i pozitivan signal svima koji se na bilo koji način bave Webom.

Leave a Reply