Internet · Provajderi

Novi ciklus virtuelne berzanske igre – počelo takmičenje “Share Game 2010”

Počeo je novi ciklus berzanske igre “Share Game” na portalu “eKapija” (www.ekapija.com). Osim već proverenih trgovaca hartijama od vrednosti, ove godine u upravljanju virtuelnim portfoliom na Beogradskoj berzi učestvuju i takmičari iz oblasti medija, kulture, nauke, nekretnina i osiguranja.

Svi učesnici su prvog radnog dana Beogradske berze, 11. januara 2010. godine, počeli igru sa početnim kapitalom od 1.000.000 dinara, koji su morali da utroše za kupovinu deset akcija sa približno jednakom alokacijom. Virtuelna igra “Share Game” je simulacija realnog berzanskog stanja i preslikava poslovnu stvarnost sa Beogradske berze.

Znanje i veštinu u virutuelnom trgovanju akcijama odmeriće novinar televizije “B92” Jugoslav Ćosić, direktor “Beogradske filharmonije” Ivan Tasovac, direktor kompanije za posredovanje nekretnina “Colliers International” Jovica Jakovac, direktor preduzeća “Komon Sens” Srđan Janićijević, direktor “Basler osiguranja” Vladimir Medan, Bogdan Kuzmanović sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Milun Trivunac iz “Ilirike investments”, Vladan Pavlović iz brokerske kuće “KBC Securities” i Milivoje Knežević iz kompanije “M&V Investments”.

“Share Game 2010” ima humanitarni karakter jer će pobednik takmičenja moći da izabere dobrotvornu instituciju/organizaciju kojoj će pripasti sredstva nagrade.

Investicioni portal “eKapija” (www.ekapija.com) pokrenuo je takmičenje “Share Game” u cilju edukacije šire javnosti o berzanskom poslovanju. Učesnici igre imaju priliku da isprobaju kakve rezultate bi njihovo ulaganje imalo u stvarnosti, s obzirom na to da se investira zamišljenim, virtuelnim novcem.

Berzanska igre “Share Game” traje godinu dana, a pobednik je onaj ko ostvari najveći profit. Najveći profit u prošlogodišnjem takmičenju “Share Game”, kada je, takođe, učestvovalo 9 kandidata, ostvarila je Dubravka Gojkov iz Jubmes banke.

One thought on “Novi ciklus virtuelne berzanske igre – počelo takmičenje “Share Game 2010”

  1. aukcije

    Besplatna berzanska igra, trgovina hartijama od vrednosti, besplatne aukcije – sve to lici na popularisanje i “navlacenje” neupucenih gamera da se kasnije oprobaju u pravoj trgovini na berzi. i naravno izgube sve ulozene pare.
    Besplatne aukcije i trgovina hartijma nisu bas ispalativ posao za obicne ljude u Srbiji gde je ovo trzite previse plitko…

Leave a Reply