Internet

Novi .me domeni na aukciji krajem januara

Najtraženijih pet imena domena .me biće 29. januara ponuđeni na akuciji koja će biti uživo organizovana na Domain fest Globalu.

Imena koja će biti ponuđena na aukciji, koju organizuje Moniker, su Contact.me, Read.me, Feed.me, Alert.me i save.me. Iz kompanije doMEn saopšteno je da zainteresovani mogu učestvovati na aukciji bez dodatne naknade ukoliko lično posećuju Domen fest, za šta je potrebno da popune formular na linku Monikera.

Zainteresovani, kako je objašnjeno, mogu učestvovati na aukciji korišćenjem aukcijske platforme SnapNames Live. Za to je, kako je objašnjeno, neophodno instalirati aukcijski softver i otvoriti SnapNames račun par dana prije aukcije.

Učešće na aukciji obezbeđeno je i preko telefona, korišćenjem proxy bidera, koji treba da bude najavljen najmanje 24 sata pre njenog početka. Određeni proxy bider biće na zahtev učesnika dodeljen domenima za koji su zainteresovani.

Učešće na aukciji moguće je i licitiranjem u odsustvu kod akcionara kojem se dostavlja spisak domena za koje je učesnik zainteresovan sa maksimalnom cenom za svaki od njih. Moniker je u septembru organizovao uspešnu aukciju 11 .me domena, koji su postigli cenu od 218 hiljada dolara, a samo Date.me 70 hiljada dolara.

Izvršni direktor registra, Predrag Lešić, očekuje veliko interesovanje i za pet novih imena .me domena. »Oduševljeni smo načinom na koji se priča o .me domenu širi među potencijalnim učesnicima aukcije«, rekao je Lešić. Domen fest Global biće organizovan od 27. do 30. januara u Renaissance Hollywood hotelu.

Leave a Reply