Internet

Novi mediji ne mogu da ugase novine i radio

Mobilni sajtovi, onlajn verzije novina i društvene mreže – neće izbrisati tradicionalne medije. I dalje ćemo čitati novine, slušati vesti na radiju i gledati ključne emisije na TV. Novi mediji će dopunjavati tradicionalne medijske forme, ali ih neće zameniti – tvrdi Stiv Herman, glavni urednik BBC News vebsajta, koji će 28. septembra govoriti na regionalnom New Media Summitu u organizaciji ABC Srbije. Samit je posvećen lokalnoj, regionalnoj i panevropskoj razmeni znanja i iskustava u sferi Digitalne agende sa fokusom na marketing i medije.

Cilj projekta je da kroz razmenu znanja i iskustava marketinških i medijskih profesionalaca doprinese korišćenju najsavremeni jih informaciono-komunikacionih tehnologija, u cilju unapređenja i osavremenjivanja funkcionisanja medijske i marketinške industrije u regionu i Srbiji.

Neki od govornika u panelima su: Jasna Matić, državni sekretar za digitalnu agendu, Stephen Herrmann, glavni urednik BBC Online News, Vasile Baltac, predsednik Evropske asocijacije profesionalnih IT udruženja (CEPIS), Filip Pieczynski, potpredsednik kompanije Gemius, Jan Jilek, predsednik Interactive Advertising Bureau Hrvatska, Mojca Jarc, direktor Sektora za infrastrukturu elektronskih komunikacija pri Agenciji za informatičko društvo Slovenije, Marek Slačik, izvršni direktor marketinga i prodaje kompanije Telenor, Jelena Stojanović, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekom Srbija, Funkcija marketinga i prodaje i drugi. Detalje i agendu događaja moguće je pronaći na internet adresi:
http://abcsrbija.com/dogadjaji/najave-dogadjaja.html

Leave a Reply