Internet

Novi napad na Sony

Grupa hakera objavila je u četvrtak da je ukrala više od milion lozinki i drugih ličnih podataka sa internet adrese SonyPictures.com, nekoliko nedelja nakon sličnih napada na japanskog elektronskog diva.

Odgovornost je preuzela grupa Lulz Security koja ima profil na Twitteru @LulzSec. “Nedavno smo ušli na sajt SonyPictures.com i ukrali više od milion ličnih podataka korisnika, među njima lozinke, identifikacione podatke za elektronsku poštu, adrese, datume rođenja”, objavili su na svom Twitter nalogu.

Sredinom aprila Sony je bio žrtva verovatno najvećih napada u istoriji interneta i morao je zatvoriti PlayStation Network i druge usluge tokom skoro mesec dana. Novi udar dogodio se 24 sata nakon što je Sony objavio da će PlayStation Network biti potpuno vraćen u upotrebu za Sjedinjene Države i Evropu te su najavili da su pojačali sigurnosni sistem. Ipak, ove tvrdnje hakeri su ponovo opovrgnuli u četvrtak.

“Zbog čega toliko vjeruje kompaniji koja si dopušta biti otvorena za tako jednostavne napade?”, napisali su članovi Lulz Security. Tvrde da su pristupili svim podacima samo jednom operacijom i zaključuju da je Sony svojim nemarom “sam to tražio”, piše BBC.

Leave a Reply