Internet

Novi regionalni web portal “Šta se radi?”

Udruženje građana “K-town Group” iz Kosjerića predstavilo je novi regionalni internet portal “Šta se radi?” (www.staseradi.com)

Internet portal  “Šta se radi?” je deo većeg društveno-angažovanog projekta “Umrežavanje” koji sprovodi Institut za održive zajednice (ISC) zajedno sa agencijom „Represent Communications”. Cilj projekta je osposobljavanje organizacija građanskog društva za korišćenje prednosti i potencijala online komuniciranja, društvenih mreža i novih tehnologija, ali i unapređenje informisanosti, edukacija i promocija lokalnih sredina.

Portal “Šta se radi?” je kreiran od strane udruženja “K-town Group” iz Kosjerića i posvećen je informisanju mladih, njihovom spajanju, kao i bližem povezivanju u okviru jedne internet zajednice. Portal ima za cilj da olakša protok informacija koje se tiču umetničkih, kulturnih, sportskih i obrazovnih dešavanja između terotorijalno bliskih opština: Kosjerić, Užice, Požega i Arilje. Internet portal na adresi staseradi.com će, zapravo,  biti online mesto sastajanja, razmene mišljenja i informacija.

U opštinama Zapadne Srbije koje pate od nedostatka društvenih aktivnosti koje se tiču položaja mladih i njihovih interesovanja, ovaj portal će pomoći kulturnu razmenu, upoznavanje, sticanje novih znanja te pospešiti zajedničke aktivnosti u oblastima koje će novi internet portal pratiti iz dana u dan

Napravljen po najmodernijim standardima, portal “Šta se radi?” (www.staseradi.com) posebnu pažnju posvećuje mladima, njihovoj edukaciji, informisanju I povezivanju, te će im sigurno pomoći da premoste današnji sve naglašeniji digitalni jazi između većih gradova i manjih sredina, te poboljšati ukupnu informisanost lokalne zajednice koja pati od nedostatak kvalitetnih lokalnih izvora informisanja.

Leave a Reply