Internet · Provajderi

Novi sajt Radio Beograda

Radio Beograd je predstavio prošle nedelje novi sajt i domen www.radiobeograd.rs. Posetioci sajta iz celog sveta sada mogu da slušaju sva tri programa državnog radija (Beograd 1, Beograd 2 i Beograd 202) na Internetu, zatim omiljene emisije u odloženomemitovanju, da saznaju nove vesti, ali i sve podatke o emisijama koje su u toku, o temama, gostima i ciklusima koje pripremaju novinari Radio Beograda.

Radio Beograd već ima zavidnu slušanost, ali želimo da se okrenemo i mladoj publici, rekao je Radoš Glišić, pomoćnik direktora za programske akcije, na predstavljanju novog, redizajniranog vebsajta javnog radio-servisa. Direktor Radio Beograda Slobodan Divjak napomenuo je da su novi mediji poput Interneta od egzistencijalne važnosti za radio, jer se tako na još jedan način ističe njegova posebnost. Svi programi ove kuće mogu se slušati uživo, a najpopularnije emisije, kao recimo Novosti dana, mogu se čuti i na zahtev.

Na sajtu se nalazi i poseban šestosatni program koji se može slušati samo na Internetu. Ovog meseca on je posvećen Kosovu i Metohiji. Hteli smo da sajt bude jednostavan za navigaciju, brz i pregledan, naglasio je urednik Internet redakcije nacionalnog radija Dragoljub Stankić.

Zanimljivo je i da se od sada vikendom može pratiti Stereorama (program klasične muzike), budući da je prošle godine ona skinuta sa redovnog programa, što je razgnevilo ljubitelje klasike.

Leave a Reply