E-servisi · Internet

Novi sajt Skupštine Srbije

Predsednica republičkog parlamenta Slavica Đukić Dejanović i direktorka Misije USAID u Srbiji Suzan Fric pustile su danas u rad novu internet prezentaciju Skupštine Srbije.

Dejanović je rekla da ovaj sajt omogućava savremeni uvid javnosti u rad parlamenta.

“Uverena sam da će građani često posećivati naš sajt, jer je to prilika da se informišu o tome šta se sve ovde događa, od podataka u koje mogu steći uvid, do toga na koji način mi poslanici radimo i onda kada oni zanju da radimo i onda kada misle da možda ne radimo po njihovom ukusu i oceni na najbolji mogući način”, rekla je Dejanović u Domu Narodne skupštine, gde je predstavljen novi sajt.

Dejanović je rekla da su sve sugestije i svaka kritika dobrodošle i zbog toga su na ovaj način “otovorili prozor za dvostranu komunikaciju”.

Izradu nove internet prezentacije pomogla je Misija USAID uSrbiji.

“Vebsajt koji danas puštamo u rad predstavlja alatku koja je od ključnog značaja za Skupštinu i građane Srbije, koji imaju pravo da znaju koliko dobro Skupština zastupa njihove interese. To je pravo koje ima svaki građanin u svakoj demokratskoj državi”, rekla je Fric.

Prema njenim rečima, da bi ovo pravo zaista imalo značaja, rad Skupštine mora da bude transparentan koliko god je to moguće.

Ona je rekla da je ovaj vebsajt dizajniran tako da nudi mogućnost javnosti da na jednostavan način dođe do zakona, i da dobije više informacija o tome šta Skupština radi ili ne radi.

“Iskreno se nadamo da će ovaj vebsajt omogućiti da građansko društvo i javnost odigraju veću ulogu u
odlučivanju o tome kakva će država Srbija biti u budućnosti”, rekla je ona.

Potpredsednica Skupštine Srbije i predsednica Radne grupe za izradu nove internet prezentacije Gordana Čomić rekla je da je njihov cilj bio da naprave modernu, dostupnu, zanimljivu, informativnu, sigurnu i lepu interaktivnu internet stranicu.

Pored ostalog, na novoj internet stranici može da se vidi video materijal sa obraćanjem Dejanović, video šetnja kroz zdanje, fotografije i dokumentacioni materijal biblioteke, budžet parlamenta, zakoni, a poseban deo sajta namenjen je građanima.

Kao novinu na sajtu ona je istakla “virtuelnu turu” – interaktivnu prezentaciju parlamenta.

Sajt je višejezičan i na njemu su pored engleskog i srpskog zastupljeni i jezici nacionalnih manjina.

Svi zainteresovani novu internet prezentaciju mogu da pogledaju na adresi www.parlament.rs

One thought on “Novi sajt Skupštine Srbije

  1. srbenda

    Nismo sposobni sami sebi da napravimo sajt, nego moraju Ameri da nam daju donaciju!

    Pogledajte futer!

Leave a Reply