Internet

Novi sufinansirani projekti od RNIDS-a dostupni na internetu

U okviru projekata koje sufinansira Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), u kategoriji razvoj servisa i Interneta, lokacija Zvrk je razvila rečnik namenjen deci od četiri do dvanaest godina.

Audio-vizuleni rečnik na lokaciji www.zvrk.rs prevodi određene pojmove na engleski jezik, a svaka reč je grafički ilustrovana i može da se presluša u audio formatu. Pojmovi u rečniku su podeljeni po kategorijama: Boje, Brojevi, Cveće, Insekti, Pisma, Planete, Povrće, Prevozna sredstva, Ptice, Rodbinski odnosi, Sportovi i Voće. Omogućena je pretraga i preko tražene reči.

Planiranim programom daljeg unapređenja ove veb lokacije predviđeno je uvođenje internet rečnika i audio vizuelnih sadržaja i na i italijanskom jeziku.

U kategoriji Razvoj novih servisa na Internetu, RNIDS je finansirao projekat koji je pokrenula Skupština opštine Vranje, a odnosi se na podršku poljoprivrednim proizvođačima za pristup internetu i pomoć u plasiranju proizvoda preko interneta.

Na lokaciji www.itfarmer.rs, poljoprivredni proizvođači mogu da pronađu sve neophodne informacije o kretanju cena voća, povrća, mleka i mlečnih proizvoda, žitarica i stoke, u Vranju i okolini. Projekat ima i edukativni karakter, budući da su na lokaciji postavljeni brojni tekstovi sa savetima iz svih oblasti poljoprivrede i stočarstva.

U delju lokacije predviđenom za preuzimanje sadržaja, poljoprivrednicima je omogućeno da preuzmu datoteke sa uputstvima za izradu poslovnih planova u poljoprivredi i stočarstvu, a dostupni su i specijalizovani priručnici iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Leave a Reply