brzina
Internet

Novi web sajt Najbrži.net meri brzinu Interneta

PRVI NEZAVISNI SAJT U SRBIJI ZA MERENJE BRZINE INTERNETA

Novi internet sajt Najbrži.net omogućava korisnicima Interneta da provere brzinu konekcije na svom kompjuteru ili mobilnom telefonu gde god da se nalaze. Ovo je prvi srpski nezavisni sajt za merenje brzine protoka interneta kome mogu pristupiti svi Internet korisnici bez obzira kog provajdera i koji tip usluge koriste.

Dovoljno je da korisnik odabere grad u kom se trenutno nalazi, provajdera putem kojeg se konektuje na Internet i tip veze koji koristi za pristup Internetu i na ekranu će se pojaviti dva merača koji pokazuju brzinu preuzimanja i slanja podataka na Internet.

Sajt je pokrenut sa namerom da se pomogne korisnicima u Srbiji da realno procene brzinu svoje Internet veze. Za razliku od većine rešenja koji se baziraju na Adobe Flash tehnologiji, a za mobilne uređaje zahtevaju posebne mobilne aplikacije, Najbrzi.net funkcioniše u svim modernim pretraživačima, uključujući i one na mobilnim telefonima i tablet uređajima. Korisnici mobilnih telefona na sajtu Najbrzi.net, takođe, mogu skenirati QR kod i tako brzo pristupiti sajtu i izmeriti brzinu interneta na svom telefonu.

Sajt Najbrzi.net beleži podatke o merenju svakog korisnika i generiše statistiku koja će informisati korisnike o kvalitetu konekcije na različitim lokacijama na osnovu njihovog iskustva.

Leave a Reply