sputnik
Internet

Novinska agencija Sputnik pokrenula sajt na srpskom jeziku

Multimedijalna novinska agencija Sputnik pokrenula je informacioni portal na srpskom jeziku. Novi resurs, dostupan na adresi rs.sputniknevs.com, predstaviće čitaocima raznovrsna mišljenja o aktualnim međunarodnim temama.

Sajtovi Sputnik, koji odražavaju sliku višepolarnog sveta, namenjeni su auditorijumu zainteresovanom za upoređivanje mnoštva alternativnih tačaka gledišta. Portal na srpskom će dopuniti liniju informacionih resursa Sputnik, koji već rade na engleskom, francuskom, nemačkom, španskom, kineskom, turskom, kirgiskom i abhaskom jeziku.

sputnik

„Sputnik je savremeno sredstvo masovnog informisanja, koje se razlikuje od drugih medija, u prvom redu izborom tema, tačkom gledišta, poimanjem sveta „, izjavila je Margarita Simonjan, Glavni urednik Agencije.

Kvalitet informacija na sajtu rs.sputniknevs.com, koji se obnavlja 24 sata, 7 dana u nedelji, određuje se kako visokim profesionalizmom njegovih novinara, tako i korišćenjem multimedijalnih formata. Sajt predstavlja čitaocu raznovrsni sadržaj: infografiku, video, fotoreportaže, onlajn – program, internet-glasanje. Pored vesti, Sputnik takođe nudi svojim čitaocima analitičke materijale, ekskluzivne intervjue, ekspertske ocene.

Sputnik (sputniknevs.com) je novinska agencija i radio sa multimedijalnim informacioni predstavništvima u nekoliko desetina zemalja. Sputnik sadrži sajtove, radioprogram u analognom i digitalnom formatu, mobilne priloge i stranice na društvenim mrežama. Za potpisnike stranica sa vestima Sputnik danonoćno obnavlja sadržaj na engleskom, arapskom, španskom i kineskom.

Leave a Reply