Internet

NVIDIA omogućila stereoskopski 3D video na web sajtovima

NVIDIA je danas objavila da razvija NVIDIA 3D Visionvideo plejer tehnologiju, dostupnu besplatno za web programere, omogućavajući im da jednostavno dizajniraju internet sajtove koji će prikazivati visoko kvalitetni 3D video na računarima opremljenim sa 3D Vision tehnologijom.

NVIDIA je prva kompanija koja predstavlja 3D video plug-in za Microsoft Media Platformu (MMP) Player Framework v2.5 (F.K.A. Microsoft Silverlight Media Framework) sa podrškom za aktivne 3D naočare. Sam plug-in je baziran na istoj tehnologiji koja pokreće popularnu 3D internet zajednicu www.3DVisionLive.com kompanije NVIDIA.

Player Framework je alat otvorenog koda koji omogućava programerima da brzo razviju velike, skalabilne, prilagodljive media-plejer aplikacije za internet, koje su bazirane na Microsoft Silverlight tehnologiji i sa punom podrškom za IIS Smooth Streaming i Microsoft PlayReady DRM.

“Sa novim 3D video plugin-om kompanije NVIDIA, programeri sada mogu potpuno da iskoriste podršku za stereoskopsko 3D video prikazivanje, dostupnu sa najnovijom Microsoft Media Platform Player Framework verzijom,” izjavio je Dejvid Sajed, viši menadžer za proizvode, kompanije Microsoft. “Oduševljeni smo radom sa kompanijom NVIDIA kako bismo doneli funkcionalnost i nove mogućnosti koje će pomoći programerima da razviju novi talas internet sajtova pokrenutih Microsoft Media Platform aplikacijom.”

Kompanija NVIDIA takođe predstavlja i priručnik (how-to-guide) koji opisuje ključne korake i dodadne komponente potrebne programerima da integrišu 3D video prikaz sa internet sajtovima. 3D video plejer plug-in i priručnik su dostupni od danas na www.3DVisionLive.com/apps

NVIDIA demonstrira 3D Vision video plejer i druge tehnologije ove nedelje na NAB (štand #SL2728, Južna hala), u Las Vegas Convention Center, od 11.-14. aprila, 2011.

“Internet otvara potpuno novo tržište za kreiranje i predstavljanje upečatljivog, inovativnog 3D sadržaja,” izjavio je Jon Barad, viši menadžer za razvoj poslovanja, kompanijej NVIDIA. “Naša 3D Vision tehnologija sada olakšava internet programerima da integrišu kvalitetne 3D video mogućnosti u sve tipove sajtova.”

Leave a Reply