Categories
E-servisi Internet

Obeležen Svetski dan bezbednosti dece na Internetu

U Beogradu je 8. februara u osnovnoj školi “France Prešern” obeležen Svetski dan bezbednosti dece na Internetu. Istovremeno u osnovnoj školi “France Prešern” svečano otvoren digitalni kabinet u okviru projekta Digitalna škola, a koji vodi Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo. Škola je dobila 24 radne stanice i svu potrebnu opremu za umrežavanje i softver.

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo već tri godine organizuje aktivnosti na edukaciji dece i roditelja o mogućem zloupotrebama u virtuelnom svetu.

U osnovnoj školi “France Prešern” je posle puštanja u rad Digitalnog kabineta organizovan kviz o bezbednosti na Inetrnetu. Pobednička ekipa iz škole “France Prešern” je za svoju školu od Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo dobila na poklon lap top i projektor.

Svečanim skupu su prisustvovali i učenike pozdravili Jasna Matić ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo i Miroslav Čučković član Gradskog veća Grada Beograda. Pozdravljajući učenike, Jasna Matić je naglasila “da za mlade neće biti važno gde žive već šta znaju, a posao će tražiti a često i obavljati preko Interneta”. Zato je važno da mladi steknu što više znanja iz informatike, zaključila je Matić.