Internet · Provajderi

Obnova .YU domena

Kompanija EUnet, kao ovlašćeni registar, obaveštava javnost da od 03. novembra 2008. zvanično počinje produžetak .yu domena, koji će trajati u periodu od 03. novembra 2008. god. do 02. marta 2009. god. Nakon 02. marta 2009. godine, .yu domeni za koje nije urađeno produženje, neće više funkcionisati na Internetu, kao ni njihova elektronska pošta (e-mail).

Zvanični, definitivni prestanak funkcionisanja .yu domena na Internetu, bez obzira na datum njegove obnove, je 30.septembar 2009. godine.

Cena i način obnove

Obnova .yu domena će se tarifirati po ceni od 399,00 dinara. Ukoliko želite da obnovite .yu domen preko Eunet-a potrebno je da popunite zahtev na strani zahtev za obnovu yu domena nakon čega će vam se dostaviti predračun na e-mail adresu.

Ko treba da obnovi yu domen?

Postojeći .yu domen koji koristite treba da obnovite ukoliko niste registrovali i stavili u upotrebu istoimeni ili novi nacionalni domen (.rs, co.rs, org.rs..) i/ili internacionalni domen (com, net, org…), i ukoliko niste obavestili i navikli sve vaše klijente, poslovne partnere i prijatelje, na novu .rs ili internacionalnu Internet ili e-mail adresu.

Nacionalni .RS domen, možete registrovati popunjavanjem on line formulara na adresi https://my.eunet.rs/reg/index.php. Pravo na registraciju .rs domena imaju sva domaća i strana, pravna i fizička lica, bez ograničenja u pogledu broja domena.

Jedini uslov je da je administrativni kontakt, lice sa sedištem na teritoriji Srbije i da se u roku od 30 dana dostavi odgovarajuća dokumentacija. Zakup domena se plaća na godišnjem nivou, a svaki .rs adresni prostor je namenjen određenim licima:

  • RS – svim zainteresovanim korisnicima
  • CO.RS – poslovnim korisnicima
  • ORG.RS – svim ostalim korisnicima koji su pravna lica
  • EDU.RS – obrazovnim ustanovama i organizacijama
  • IN.RS – fizickim licima

EUnet će svim postojećim korisnicima obezbediti 20% popusta za registraciju novih .rs domena. Korisnici EUnetADSL Professional paketa, naprednog EUnetWeb, kao i korisnici namenskih servera, ServerHousinga i InterEUnet servisa, dobijaju jedan .rs domen gratis.

Leave a Reply