Internet · Operateri · Provajderi

Obrenovac dobio svoj prvi Internet park

Građani Obrenovca danas su dobili prvi Internet park na gradskom trgu, u kome će, zahvaljujući saradnji grada Beograda i kompanije Telenor, moći besplatno da koriste Telenor Internet u naredne dve godine.

Parku Obrenovcu otvorili su Miroslav Čučković, član gradskog veća i Ana Krstić, menadžerka Telenor fondacije.

„Danas smo otvorili prvi park van gradskog jezgra, kojim smo obogatili zabavni sadržaj i zahvaljujući dobroj saradnji sa kompanijom Telenor omogućili građanima da u što većem broju koriste besplatan Internet. Građani Obrenovca moći će u naredne dve godine da proveravaju poštu i surfuju Internetom besplatno u ambijentu svog gradskog parka“, kaže Miroslav Čučković.

„Kompanija Telenor uvek traži načine da pomogne lokalnoj zajednici, jer je društvena odgovornost deo naše korporativne kulture. Kao lider u oblasti telekomunikacija i jedan od vodećih provajdera širokopojasnog Interneta u Srbiji naša želja je da obezbedimo kvalitetnu i brzu Internet vezu što većem broju ljudi i na taj način doprinesemo razvoju informatičke pismenosti. Nastavljamo saradnju sa gradom, započetu prošle godine, koja ima za cilj obezbeđivanje besplatnog Interneta što većem broju građana“, rekla je Ana Krstić.

Srbija je u junu 2008. dobila prvi Internet park u istoriji, u Studentskom parku u Beogradu. Pored Obrenovca, u 2010. godini besplatan Telenor Internet omogućen je u sedam gradova u Srbiji – u Novom Pazaru, Beogradu, Nišu, Boru i Kragujevcu i Smederevu.

Telenor je šesti po veličini mobilni operator na svetu sa 179 miliona korisnika u 14 zemalja, od čega 2,889 miliona u Srbiji. Za tri godine poslovanja u našoj zemlji Telenor je otvorio 43 prodavnice širom zemlje i potpuno obnovio 3G mrežu, koja sada pokriva 250 gradova i manjih mesta, čime je u većem delu zemlje omogućen pristup brzom širokopojasnom Internetu. Širom sveta Telenor se zalaže za očuvanje životne sredine primenom strateških programa i inicijativa. Koncept društvene odgovornosti primenjuje se u Srbiji i kroz rad Telenor fondacije, ulaže u kulturu i umetnost, obrazovanje mladih i pruža podršku društvenougroženim grupama.

Leave a Reply