Internet

Od prijemnog do studiranja preko sajta

Drugu godinu zaredom, veb sajt prijemni.infostud.com, Infostudov sajt posvećen upisu na fakultete i visoke škole, organizuje kampanju “Vredi studirati”. U kampanju je uključeno 200 srednjih škola širom Srbije, kao i 22 lokalne Kancelarije za mlade kojima su dostavljeni materijali koji mladima treba da olakšaju izbor akademskog usmerenja i upis na studije.

Cilj ove akcije je da se mladima, pre svega maturantima, ukaže na značaj visokog obrazovanja i podstakne ih da naprave pravi izbor studija za sebe i razviju aktivan pristup svom profesionalnom razvoju. Sajt prijemni.infostud.com i njegovi partneri u kampanji na ovaj način žele da utiču na povećanje broja visokoobrazovanih ljudi u Srbiji.

Na državnim fakultetima i visokim školama u školskoj 2008/09. godini bilo je mesta za 48.521 studenta prve godine, dok je na privatne visokoškolske ustanove, prema nekim procenama, moglo da se upiše oko 16.000 brucoša.

Prema podacima ovog Infostudovog sajta, više od polovine ukupnog broja maturanata u Srbiji, podatke o upisu na visokoobrazovne ustanove u junu ove godine tražilo je preko Interneta, što je potvrda uspeha prošlogodišnje kampanje ali i pokazatelj sve većeg korišćenja novih tehnologija među mlađim generacijama.

Leave a Reply