Internet

Održan je okrugli sto povodom promocije knjige “Internet i javna sfera u Srbiji”

Centar za proučavanje informacionih tehnologija Beogradske otvorene škole organizovao je okrugli sto povodom promocije svog najnovijeg izdanja: “Internet i javna sfera u Srbiji“. Okrugli je održan u Vukovoj Sali Biblioteke grada Beograda, 15. aprila 2008, sa početkom od 12h.

Izdanje „Internet i javna sfera u Srbiji“ sadrži rezultate analize internet sajtova značajnih aktera u društvenom i političkom životu Srbije. Ovo istraživanje sproveli su članovi autorskog tima CePIT-a: Milan Sitarski, Nataša Radović, Smiljana Antonijević i Dragana Petković.

Na okruglom stolu predstavljeni su osnovni zaključci ovog istraživanja, a učesnici su se posle preyentacije reyultata istraživanja oriključili razgovoru o zanimljivim pitanjima kojima se ovo izdanje bavi. Koliko je internet u Srbiji prostor za javnu raspravu i da li te rasprave imaju uticaj na politički život Srbije? Šta možemo da očekujemo od evolucije medija i na koji se način stari mediji menjaju pod uticajem interneta? Šta su to blogovi doneli novinarstvu i kako izgleda preklapanje sfera privatnog i javnog na internetu? – neke su od tema koje su zanimale prisutne.

Leave a Reply