Internet

Održana konferencija „Internet dijalog Srbije“

Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, otvorila je danas u Domu Narodne Skupštine konferenciju „Internet dijalog Srbije“, koja predstavlja inicijativu otvorenu za neformalne diskusije zainteresovanih aktera iz cele Srbije o pitanjima razvoja, upotrebe i upravljanja internetom.

Srbija je od samog početka uključena u proces primene ove inicijative kao osnove za dalji razvoj informacionog društva i interneta.

ids

Tatjana Matić je istakla da je potrebno nastaviti sa promocijom digitalnog preduzetništva i stvaranja povoljnog okruženja za start-apove i poslove zasnovane na novim tehnologijama koje donose nova radna mesta. Mora postojati podrška novim razvojnim tehnologijama, kako bi građani, inovatni veb preduzetnici i drugi privrednici mogli da iskoriste sve prednosti koje ove tehnologije pružaju.

„Neophodno je razvijati i implementirati mere koje će omogućiti da se građani i privreda osećaju sigurnije i bezbednije na mreži, čime bi u potpunosti mogli da ostvare dobrobiti koje pruža digitalna ekonomija.“, naglasila je državna sekretarka.

Državna sekretarka je istakla da globalno upravljanje Internetom treba da bude legitimno, transparentno, odgovorano, održivo i inkluzivno, što podrazumeva da Internet treba da ostane otvoren, kao vodeća snaga inovacija i međunarodnih resursa, od čega korist imaju svi građani.

Cilj konferencije je da okupi i podstakne sve zainteresovane strane u Srbiji da razmene mišljenja i najbolja iskustva, da predlože nove incijative koje će poboljšati razvoj i upotrebu interneta u Srbiji, kao i da razmotre pitanja koja će biti predmet diskusija na sastancima Evropskog i svetskog dijaloga o upravljanju internetom.

Leave a Reply