Internet

Održana ponovljena redovna sednica Konferencije suosnivača RNIDS-a

U subotu, 22. decembra 2012, u Beogradu, održana je ponovljena redovna sednica Konferencije suosnivača, na kojoj su usvojeni tehnička redakcija Statuta Fondacije RNIDS, Poslovnik o radu Konferencije suosnivača, Pravilnik o postupku izbora i načinu rada Statutarne komisije, Opšti uslovi o registraciji naziva nacionalnih internet domena, Opšti uslovi o radu ovlašćenih registara naziva nacionalnih internet domena, Pravilnik o načinu određivanja naknada i predlog za učlanjenje RNIDS-a, kao pridruženog člana, u organizaciju IAB Serbia, a predstavljen je i Plan i program rada Upravnog odbora za 2013. godinu.

One thought on “Održana ponovljena redovna sednica Konferencije suosnivača RNIDS-a

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Vise puta do sada sam rekao i ponovio da bi Fondacija RNIDS, koja se bavi poslovima registracije naziva nacionalnih internet domena, trebalo u skladu sa ustavom i zakonom da postane organizacija kojoj su poverena javna ovlascenja (tzv. imalac javnih ovlascenja) ili, jos bolje, da se integrise sa RATEL-om.

    Medjutim, ni Vlada, ni nadlezno ministarstvo, ni RNIDS ni RATEL, nisu do sada culi ovu moji “inicijativu”, ili nisu hteli ili smeli da je cuju. Zasto?

Leave a Reply