Internet

Održana “Serbia Online Advertising Tour” konferencija

U organizaciji ABC Srbija, IREX i USAID, u Beogradu održana konferencija Serbia Online Advertising Tour, koja je okupila 150 učesnika iz web, medijske i advertajzing industrije.

Ovaj događaj je zaokružio seriju seminara održanih u Subotici, Kragujevcu i Nišu, koji su u protekla tri meseca okupili najznačajnija imena digitalnog marketinga u Srbiji.

Konferencija je organizovana sa ciljem da pomogne razvoj web sajtova, web preduzetništvo, kao i zbog neophodnosti edukacije u ovoj sferi poslovanja koja postaje sve razvijenija i u našoj zemlji. Konferenciju su podržali Telekom Srbija i Rosa.

Moderator konferencije je bila Dragana Vukajlović-Krstović, uspešan IT preduzetnik, govornik na prethodnim seminarima.

O upotrebi interneta i novih medija u CSR-u, svoje izlaganje je imala Milica Marković, Direktor sektora za PR, Telekom Srbija. U skladu sa inovativnim pristupom korporativnoj filantropiji, Telekom Srbija je ponudio platformu Uradi nešto! kao mehanizam dugoročne podrške građanskom aktivizmu u Srbiji kroz upotrebu novih medija i motivisanje građana da se izbore za svoje ideje.

O značaju web merenja, govorio je Silviu Ispas, predsednik ABC Rumunija (BRAT). On je istakao neophodnost uspostavljanja standarda i metodologija kroz različita merenja sa ciljem određivanja performansi medijskih proizvoda.

Na slici levo: Silviu Ispas. U sredini: Vladimir Aranđelović i na slici desno: Bojan Rendulić

Predrag Milićević, Izvršni direktor RNIDS je ukazao na značaj nacionalnih internet domena u brendiranju. O nacionalnom domenu koji je odrednica porekla i prisustva na lokalnom tržištu.

Vladimir Aranđelović, Media menadžer, Direct Media, govorio je na temu Internet oglašavanja u periodu ekonomske krize, o tržištu oglašavanja i njegovoj vrednosti, i o uspešnim modelima prilagođavanja navikama kupaca.

Na slici levo: Jasmina Koprivica. Na slici desno: Predrag Milićević

O istraživanjima u online biznisu upoznao nas je Bojan Rendulić, direktor Fastbridge-a kroz film Wave 6, o najvećem globalnom istraživanju posvećenom upotrebi društvenih medija.

Jasmina Koprivica, Direktor sajta B92, pričala je o Upotrebi mobilnih tehnologija u advertajzingu i o neophodnosti unapređenja korisničkih interfejsa i njihovoj optimizaciji u skladu sa novim tehnologijama.

Na slici levo: Dragana Vukajlović-Krstović, Jasmina Koprivica, Marko Dražić i Boris Krstović. Na slici desno: Dragana Vukajlović-Krstović, Predrag Milićević, Vladimir Aranđelović i Bojan Rendulić

Marko Dražić, urednik Njuz net-a je na originalan način predstavio razvojni put ovog medijskog portala, u okviru teme Uspešni modeli IT preduzetništva.

Na istu temu, Boris Krstović je predstavio svoj startap Newscurve, čija veb aplikacija omogućava naprednu analitiku na osnovu koje onlajn mediji unapređuju svoje sadržaje i posećenost.

Na slici levo: Boris Krstović. Na slici desno: Marko Dražić, Dragana Vukajlović-Krstović i Jasmina Koprivica

Prezentacije sa ovog događaja možete preuzeti sa sledećih linkova:

Katarina Radojkovic

Milica Markovic

Jasmina Koprivica

Predrag Milicevic

Marko Drazic

Bojan Rendulic

Silviu Ispas

Vladimir Arandjelovic

Leave a Reply