Internet

Održano polaganje kvalifikacionog ispita iz matematike

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović izvukao je jutros pre početka kvalifikacionog ispita za upis u srednju školu jednu od pet kombinacija testa iz matematike. Obradović je kombinaciju broj pet izvukao u direktnom prenosu na Prvom programu Radio-televizije Srbije i Prvom programu Radio Beograda.

On je rekao da će ključ testa biti postavljen na sajtovima Ministarstva prosvete www.mp.gov.rswww.upis.mp.gov.rs, kao i na sajtu RTS-a odmah po završetku ispita.

Test iz matematike sadrži 17 zadataka, od kojih je 12 identično pitanjima iz zbirke, pri čemu pet zadataka ima istu postavku, ali sa izmenjenim vrednostima, odnosno brojevima. Konačni rezultati kvalifikacionog ispita biće objavljeni 28. juna, a rangiranje kandidata obaviće se na osnovu uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu, broja bodova dobijenih na takmičenjima i na osnovu rezultata na kvalifikacionom ispitu.

Tokom 28. i 29. juna učenici će predavati liste od 20 želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima.

Leave a Reply