Internet

Soči-2014 – Olimpijski suveniri već na Internetu

Počela je da radi Internet-prodavnica licencirane produkcije Soči-2014. Ona je otovrena na bazi sajta organizacionog komiteta Olimpijade. Leoparda, Zeca, Belog Medu i još oko sto artikala robe možete naručiti na adresi shop.sochi2014.com.

Po svojim funkcionalnim mogućnostima i nivou servisa Internet-prodavnica Soči-2014. najinovativnija je u istoriji olimpijskog pokreta. Ona opslužuje klijente 24 sata dnevno, bira robu po rekordnom broju parametara – 15, a vreme potvrde narudžbine iznosi najviše 15 minuta, rekao je za Glas Rusije predsednik organizacionog komiteta Zimskih igara Dmitrij Černišenko.

Sada je u prodaji oko sto artikala robe, odeća, suveniri, igračke, kancelarijski materijal, šolje i druga produkcija. Početkom 2012. godine asortiman prodavnice će se bitno proširiti. Tamo će moći da se kupe predmeti narodnih zanata, odeća za životinje, putne torbe i druga roba sa simbolikom Olimpijskih i Paralimpijskih igara – ukupno 5000 artikala. Kupovina će moći da se izvrši pomoću Viza kartice, kao i gotovim novcem. Kupca će prijatno obradovati cena olimpijske produkcije, podvlači Dmitrij Černišenko.

Naše cene su otprilike jedan i po put niže nego u Internet-prodavnici, na primer, Londonskih igara. Pokušavamo da rešimo pitanja formiranja cena najpopularnije robe u korist naših potrošača. Na primer, za igračke maskote koje tradicionalno naizale na najveću potražnju, početna cena iznosi 370 rubalja ili oko 12 dolara, što je mnogo jeftinije od sličnih maskota drugih igara.
Čitav prihod od prodaje otići će na organizaciju Igara. Po rečima predsednika Organizacionog komiteta Soči-2014. zarada će iznositi oko milion dolara, što je uporedivo sa prihodom on-lajn prodaje organizacionih komiteta prethodnih olimpijada. Ona će se uliti u blagajnu organizatora, govori Dmitrij Čenišenko, kako bismo mogli da organizujemo najbolje, najinovativnije Igre u istoriji olimpijskog pokreta.

Leave a Reply