Internet

Online projekat: 8 reportera istražuje trenutne konflikte u Evropi

Axel Springer Akademija pokreće međunarodni digitalni projekat uživo.

Na sajtu www.generation-separation.eu, 18 reportera će istraživati trenutne konflikte u Evropi. Biće podeljeni u pet timova koji će putovati u 15 zemalja i javljati se uživo tokom perioda od 10 dana, istražujući na taj način područje od Transilvanije, Baskije, Kosova, Grčke, Latvije, Kipra i druge regione gde Evropljani imaju krizu.

 

Ova tema je za Evropu od velikog novinarskog interesa i obuhvata pitanja desničarskog populizma, ekonomske krize, trendova autonomnosti, ekstremizam i etničke konflikte. Mladi novinari će pokušati da nađu odgovor na ova pitanja na međunarodnom nivou.

 

Teme su delimično istražene unapred, delimično na terenu i biće predstavljene u multimedijalnim formatima. Reporteri su opremljeni kamerama, smart telefonima i laptopovima. Od jedan sat popodne, svaki dan će na sajtu www.generation-separation.eu biti rezime događaja dana. Dodatno, timovi će koristiti socijalne mreže i biće stalno prisutni na Facebook-u, Twitteru i Instagramu, sa idejom da sa svojim čitaocima uživo dele ovu političku turu. Naziv projekta je „Generation separation“.

 

Leave a Reply