Internet

Online projekat “Moje dojke su OK!” obeležio 2 meseca postojanja

U prostoru zlatare Stefanović u TC Ušće danas je održan koktel kojim su obeležena dva meseca blogerske akcije “Moje dojke su OK” i predstavljeno uključivanje ove zlatarske kuće u akciju.

Damama koje su učestvovale u akciji tako što su kroz tekstove na blogovima i online magazinima podelile svoja iskustva u vezi redovnih pregleda ali u u vezi sa borbom sa ovom opakom bolešću, firmama i medijima koji su je do sada podržali, uručeni su simbolični pokloni. To su pozlaćeni broševi u obliku roze trake, internacionalnog simbola borbe protiv raka dojke, koje je izradila i pokretačima akcije poklonila zlatara Stefanović.

Ukupno ih je 1.000 od kojih će 500 biti upotrebljeno kao znak zahvalnosti učesnicima i onima koji kaciju podržavaju dok će se drugih 500 ponuditi za otkup a novac koji se na ovaj način zaradi biće upotrebljen za potrebe neke od institucija koje se bore protiv raka dojke.

Osim učesnika akcije, predstavnika kompanija i medija događaju su prisustvovali brojni uticajni blogeri i tviteraši koji svojom aktivnošću podržavaju akciju #mojedojkesuOK.

“Zlatara Stefanović je imala sreću da bude pozvana da podrži akciju Moje dojke su OK i ne samo da se nismo dugo premišljali, već smo odmah prihvatili da u našim radionicama izrađujemo broševe koje će od danas nositi hrabre i pametne žene koje u akciji učestvuju kao i oni koji akciju podržavaju. Iako smo zlatari i svakodnevno radimo sa dragocenim proizvodima i materijalima, verujemo u to da je najveća dragocenost u životu čoveka zdravlje, a ne nakit.”, izjavio je Petar Stefanović, član porodice Stefanović.

“Kada smo pokrenuli akciju Moje dojke su OK, rekli smo da ćemo biti srećni ako samo jednu ženu motivišemo da ode na pregled svojih grudi i podeli svoja iskustva. Danas, posle dva meseca, imamo 42 objavljene priče o iskustvima žena koje su se suočile sa karcinomom dojke, sumnjom da možda imaju karcinom, kako lično tako i u porodici i među prijateljicama. Podstaknute akcijom, 12 žena je već obavilo pregled, mnogo žena ga je zakazalo i očekujemo da nam se jave i kažu nam – Moje dojke su OK! Uvek se nadamo da je sve u redu. Prvog meseca akcije obezbedili smo pet besplatnih pregleda što će biti praksa svakog meseca a uz pomoć prijatelja akcije ostvareno je preko 160 pregleda sa popustom. Sem toga stručnjaci klinike Nova redovno odgovaraju na pitanja koja postavljaju posetioci sajta na adresi www.mojedojkesuok.com”, rekla je Mirjana Mimica Mahlat, blogerka i pokretač projekta.

Za više informacija posetite sajt akcije na adresi www.mojedojkesuok.com, Facebook Fan Page www.facebook.com/mojedojkesuOK i pratite na Twitteru #mojedojkesuOK.

Leave a Reply