Internet

Osnivač Larry Page postao novi predsednik Uprave kompanije Google

Suosnivač Larry Page postao je novi predsednik uprave Googlea (CEO). On će na vrhu internetsk giganta zameniti dosadašnjeg glavnog izvršnog direktora Erica Schmidta koji je na toj poziciji bio od 2001. godine, objavio

Larry Page u Evropskom parlamentu pre dve godine

je Google. Schmidt je u Googleovom saopštenju za medije rekao da će promena na vrhu stvoriti jasniju odgovornost i ubrzati proces odlučivanja.

Mnoge je ova promena iznenadila budući da je u poslednjem kvartalu 2010. godine Googleov prihod od 8,44 milijarde američkih dolara premašio sva očekivanja. Page će novu funkciju preuzeti 4. aprila, a Schmidt će postati izvršni predsednik zadužen za “eksternet ponude , partnerstva, kupce i šire poslovne odnose”.

Schmidt tako i dalje ostaje vrlo involviran u Googleovo poslovanje. Bonus za njega je što će sada moći da unovči deo deonica, koje je većinom zadržao poslednjih 10 godina. Schmidt poseduje 9,2 miliona deonica (3,1 posto), a planira da ih u sledećih godinu dana proda oko pola miliona – ili jednostavnijim brojkama rečeno – da ih sada proda zaradio bi na njima 334 miliona dolara. (Seebiz)

Leave a Reply