Internet

Osnivač Wikileaksa objavljuje memoare

Osnivač veb sajta “Vikiliks” Džulijan Asanž prodao je prava na objavljivanje svojih memoara dvema izdavačkim kućama, a očekuje se da će rukopis biti spreman do marta, izvestio je britanski list “Gardijan”.

Pravo na izdavanje memoara čoveka koji je uzdrmao diplomatski svet, obelodanivši više od 250.000 poverljivih američkih diplomatskih depeša, kupile su britanska izdavačka kuća “Kenongejt” i američki “Nopf”, koji je u vlasništvu “Bertelsmana”, navodi britanski list.

Izdavači nisu mogli ni da potvrde ni da demantuju pisanje lista, koji se pozvao na informaciju koju je španska kuća “Rendom Haus Mondadori” objavila na “Tviteru”, da će rukopis biti gotov do marta, prenela je agencija Rojters.

Džejmi Bing iz “Kenongejta” potvrdio je i-mejlom poslovnom portalu “Dejli fajnens” da je ta kuća kupila prevodilačka prava, piše “Gardijan”.

Nekadašnji član tima “Vikiliksa” Danijel Domšajt-Berg prethodno je napisao knjigu “Vikiliks iznutra: Moje vreme u najopasnijem veb sajtu na svetu”, a očekuje se da će ona svetlo dana ugledati u januaru.

Leave a Reply