Internet

Otvaranje prvog virtuelnog muzeja dr Zorana Đinđića

Virtuelni muzej dr Zorana Đinđića koji predstavlja inicijativu da se nasleđe, rad i njegovo delo digitalizuje i predstavi široj javnosti na inovativan način biće otvoren večeras u Domu omladine u Beogradu, najavljeno je iz Fonda “Dr Zoran Đinđić”.

Muzej će biti postavljen na internet adresi www.zorandjindjic.org, a zvanično će ga otvoriti predsednik Srbije Boris Tadić.

Virtuelni muzej predstavljen je prošle nedelje na konferenciji za novinare, kada je rečeno da će svi posetioci ubuduće moći da vide informacije o životu i radu ubijenog premijera Zorana Đinđića koje do sada nisu prikazane, audio, video zapise, njegove radne beleške i slično.

Predsednica Upravnog odbora tog Fonda Ružica Đinđić kazala je novinarima da je reč o projektu koji je osmišljen u saradanji sa agencijom “Communis“, dodajući da je cilj bio da se sistematizuje Đinđićevo nasleđe i da se njegovo delo i rad predstavi javnosti.

Na sajtu će, zahvaljujući 3D tehnologiji, moći da se vide radna soba nekadašnjeg premijera kod kuće, zatim u gradskoj skupštini, kao i Vladi Srbije. Nemačka ambasada je omogućila da sajt i informacije na njemu budu prevedene na nemački jezik kako bi bile dostupne svima van ovog govornog područja.

Leave a Reply