Internet · Operateri · Provajderi

Otvoren internet park u Lazarevcu

Na inicijativu Udruženja mladih Lazarevca, a u saradnji sa kompanijom Telenor i gradskom opštinom Lazarevac, početkom nedelje je zvanično otvoren prvi intrenet park u Lazarevcu. Park je postavljen ispred zgrade nove biblioteke i mogu ga koristiti svi građani besplatno.

Internet park je svečano otvorio predsednik gradske opštine Lazarevac, koji je ovom prilikom rekao “Ovaj projekat je jedinstven u našoj opštini i jedna smo od prvih gradskih opština koja je podržala projekat “Telenor internet park”. Zaista je veliko zadovljstvo da u ovom prelepom i odskora najuređenijem prostoru Lazarevca dobijemo još jedan novi sadržaj zbog kojeg će naši sugrađani imati motiv više da dođu u gradsku biblioteku i ovaj prelepi park.

” Zahvaljujući saradnji kompanije Telenor i gradske opštine Lazarevac naši građani će imati priviegiju korišćenja besplatnog interneta na ovom prostoru. Realizacijom ovog projekta namera kompanije Telenor bila je da obezbedi kvalitetan, brz i besplatan pristup internetu što većem broju građana.

“Ovo je samo prva faza realizacije projekta “Telenor internet park” sa jednim užim opsegom pokrivenosti i trajaće tri meseca nakon čega, u saradnji sa Telenorom, planiramo postavljanje jačeg uređaja, tako da bi kompletna centralna gradska zona, uključujući i samu zgradu opštine i glavnu ulicu, bila pokrivena besplatnim internetom, čime ćemo umnogome pomoći širenju informativne kulture kod naših sugrađana”, zaključio je Borić.

Pored predsednika opštine okupljenima se obratio i član Udruženja mladih Lazarevca, Ivan Živković, koji je ovom prilikom izjavio “Ovo udruženje je dalo inicijativu za projekat „Telenor internet park“, a tokom njegove realizacije naišli smo na veliko razumevanje opštinskih vlasti, koje su nam omogućile da se čitava procedura sprovede na efikasan način. Nadamo se da će ovaj park postati novo mesto okupljanja mladih.

” Internet park će biti dostupan naredna 3 meseca, a za to vreme sugrađani će biti u prilici da predahnu na nekoj od Telenor klupica i da sa svojim prenosivim računarima, u prelepom ambijentu, pregledaju mejlove i sve ono što ih zanima na internetu.

Leave a Reply