Internet · Operateri

Otvoren Telenor Internet park u Valjevu

Pored Valjeva, Telenor Internet parkovi otvoreni u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Kraljevu i Subotici

Park kod Trga Desanke Maksimović u Valjevu danas je dobio besplatan Telenor Internet. Zahvaljujući saradnji Telenora, grada i BID (poslovne) zone Valjevo, građani i posetioci će moći do kraja septembra besplatno da pretražuju Internet stranice sedeći u prirodi. Ovaj park je jedanaesti u Srbiji koji je ove godine dobio besplatan Telenor Internet, a prethodili su mu parkovi u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Kraljevu i Subotici.

Otvaranju prvog Internet parka u Valjevu prisustvovali su Zoran Jakovljević, gradonačelnik, Radivoje Milutinović, pomoćnik gradonačelnika i Ana Vukotić, regionalni menadžer u Telenoru.

„Drago nam je što i Valjevo dobija svoj prvi Internet park. Želimo da Internet učinimo dostupnim što većem broju građana Srbije i tako podržimo pokretanje važnih pitanja, napretka manjih sredina i informatičke pismenosti“, kaže Ana Vukotić, regionalni menadžer u Telenoru.

Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za sve Internet parkove pojedinačno, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.

Sprovođenjem projekta Internet parkovi, Telenor u Srbiji nastoji da doprinese da se i naša zemlja ubrzano priključi grupi razvijenih zemalja, jer upravo dostupnost Interneta i informatička pismenost već godinama na najbolji način odražavaju razvijenost jednog društva.

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, u Studentskom parku u Beogradu.

Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa 168 miliona korisnika, od čega 2,831 miliona u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije. Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

Leave a Reply