Društvene mreže · Internet

Panasonic Facebook kampanja osvojila Jugoistočnu Evropu

Za samo dve nedelje, koliko je trajala, kampanja kompanije Panasonic pokrenula je više od 130.000 korisnika servisa Facebook u Jugoistočnoj Evropi. Jedna od vodećih japanskih kompanija reklamirala je svoje 3D proizvode preko interneta u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji, uz podršku lokalnih agencija, kao što su Inventa i DRAFTFCB Business Data.

Panasonic je smislio i sproveo internet kampanju u pet regionalnih država: Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Kampanju je planirao i realizovao tim agencija, sastavljen od regionalne društveno-medijske agencije Uniomedia Communications i njenih lokalnih partnera, agencije Inventa za područje Balkana i DRAFTFCB Business Data-e za teritoriju Bugarske.

Kao prvi korak, Panasonic je pokrenuo stranice za obožavatelje u svakoj državi posebno gde je pokrenuto takmičenje, što je dovelo do toga da se stvori zajednica oko Panasonica. Pobednik ovih takmičenja osvojio je Panasonic 3D kameru. Tokom dve nedelje, koliko je trajala kampanja, od srednine do kraja meseca marta, Panasonic je preko servisa Facebook konstantno delio sadržaje o 3D tehnologijama i time pokrenuo njegove korisnike u celoj Jugoistočnoj Evropi.

Panasonic ima vodeće mesto na polju filmskih 3D tehnologija. Ester Viktor, menadžer za komunikacije u Jugoistočnoj Evropi kaže: “Prošle godine bili smo prva kompanija na tržištu koja je proizvela 3D kameru dizajniranu za amatere i postigli smo tako sjajan uspeh u regionu! U 2011. godini korisnici mogu da biraju između velikog broja 3D televizora i kućnih bioskopa, tako da svako ima priliku da gleda svoj vlastiti 3D video”. Što se Facebook kampanje tiče Viktor dodaje: “Zaista smo istinski iznenađeni da vidimo toliki broj ljudi koji je podelio svoje video snimke na našim stranicama. To je prava zajednica”.

Da je kampanja postigla uspeh bilo je jasno već u prvim danima nakon njenog početka, a krajem meseca broj “lajkova” dostigao je broj od 132.000. To je značajan uspeh u istoriji kompanije Panasonic jer prelazi broj Facebook fanova na značajnim tržištima kao što su Australija, Nemačka ili Španija. Ovom kampanjom kompanija je dostigla veliki udeo u postotku svih Facebook korisnika u regionu. Na primer, u Bugarskoj je više od 2 posto od ukupnog broja Facebook korisnika “lajkalo” stranice naše kompanije.

Panasonic je angažovao lokalnu društveno-medijsku agenciju Uniomedia Communications, uz podršku i njenih lokalnih partnera, agencije Inventa za područje Balkana i DRAFTFCB Business Data-e za teritoriju Bugarske. Agencije su smislile i sprovele kampanju u svih pet država.

Leave a Reply