Internet

Panda “napala” korisnike Interneta u Kini

Uporedo s razvojem visoke tehnologije i popularisanjem Interneta, u Kini je broj korisnika Interneta već dostigao oko 130 miliona. Internet, kao mač s dve oštrice, pored pogodnosti koje pruža u radu i svakodnevnom životu ljudi, donosi i pitanje bezbednosti i bezbrojne kompjuterske viruse koji haraju Internetom, čime izaziva ogromnu zabrinutost korisnika.

Nedavno je vrsta virusa pod nazivom “Panda pali mirišljave štapiće” dovela do velike zbunjenosti mnoge korisnike Interneta i softverske kompanije u Kini. U borbi protiv sve komplikovanijih kompjuterskih virusa i sve bolje tehnički potkovanih hakera, šta treba da se uradi da bismo se efikasno zaštitili od sajber kriminala?

U nedavno publikovanom časopisu o informatickoj tehnologiji, širenje virusa “Panda pali mirišljave štapiće” izabrano je za jedan od najtezih slučajeva računarskog kriminala u toku 2006. godine. Simptomi zaraze ovim virusom su na početku takvi da sve sličice fajlova u kompjuteru bivaju zamenjene crtežima pande koja pali tri mirišljava štapića.

Leave a Reply