Internet

Panel diskusija “Kako postati IT preduzetnik u Srbiji?”

U okviru “Startit festa”17. maja, od 17.00 do 19.00, u Kulturnom centru “Grad” u Beogradu, održava se panel diskusija “Kako postati IT preduzetnik u Srbiji?”, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Moderator panela je Slobodan Marković, savetnik za IKT politike i odnose sa internet zajednicom RNIDS-a, a u razgovoru učestvuju Žarko PtičekIT advokatĐorđe Krivokapić, iz “Share Defense“, i Milan Trbojević, iz firme “Knjiški moljac“.

Startit Fest

Cilj ove panel diskusije je da pomogne svima koji žele da osnuju firmu u oblasti informacionih tehnologija (IT) kao jednoj od najperspektivnijih grana u Srbiji. I oni koji imaju ideju za pokretanje privatnog biznisa u Srbiji, od nje često odustaju kada se suoče sa zamornim procesom sakupljanja dokumenata, popunjavanja obrazaca, odlazaka u Agenciju za privredne registre, pošte ili banke. Osnivanje firme u Srbiji nije toliko ni skupo, ni komplikovano, koliko zahteva vremena i strpljenja za ispunjavanje svih procedura i formalnosti.

“Startit fest” je petodnevni festival posvećen startup-ovima i preduzetništvu u organizaciji SEE ICT-a, a ulazak za posetioce na debatu i festival je slobodan.

Leave a Reply