Internet

PayPal obustavio prijem novca navodno iz “tehničkih razloga”

Narodna banka Srbije je saopštila u ponedeljak da je od kompanije PayPal dobila zvaničnu potvrdu da je primanje novca tim sistemom za plaćanje preko interneta u Srbiji odloženo zbog tehničkog problema.

Kako se navodi u saopštenju, PayPal je potvrdio i da su ispunjeni svi pravni i regulatorni uslovi u Srbiji za funkcionisanje prijema novca preko PayPal sistema.

paypal

Prema navodima NBS, u PayPal-u su rekli da im je cilj da što je više moguće olakšaju onlajn plaćanja i naplate i istakli da neće ponovo početi postupak puštanja u opticaj prijema novca u Srbiji dok ne budu sigurni da će iskustva njihovih klijenata biti najbolja moguća.

NBS je navela da su, imajući u vidu veličinu i ozbiljnost globalne kompanije kakav je PayPal , vrlo neuverljivo zvučala objašnjenja trećih lica prema kojima su nepredvidive okolnosti zbog kojih je obustavljen servis prijema novca bili finansijski propisi u Srbji.

“Posebno ako se zna da su predstavnici PayPal-a najavili uvođenje servisa prijema novca upravo nakon razgovora sa predstavnicima NBS i nadležnih ministarstava o regulatornom okviru u Srbiji i potvrde da nema prepreka za uvodjenje tog servisa”, navodi se u saopštenju.

NBS je poručila da će u okviru svojih nadležnosti i dalje obezbedjivati sve neophodne uslove i podršku funkcionisanju PayPal servisa.

Leave a Reply