Internet

Phishing napad na Hotmail naloge

Neowin.net je izvestio da je preko 10,000 korisničkih imena i pristupnih lozinki korisnika email usluga hotmail.com, msn.com i live.com, objavljeno na Internetu. BBC News su kontaktirali Microsoft koji su potvrdili da je zaista veliki broj naloga objavljen. Objavljeno je preko 10,000 korisničkih imena i pristupnih lozinki korisnika koji počinju na prva dva slova alfabeta A i B i pretpostavlja se da je ovo samo vrh ledenog brega.

Predstavnici Microsoft-a su dali izjavu za javnost u kojoj su napomenuli da su njihovi istražitelji utvrdili da su kredencijali ukradeni tokom phishing napada. Kao deo istrage, utvrdili su da ovaj incident nije nastao kao posledica curenja internih Microsoft podataka.

Kako je Neowin.net objavio, anonimni korisnik je postavio detalje naloga 1. Oktobra na web sajt pastebin.com. Ovaj sajt često koriste developer kada hoće da razmenjuju delove koda. Ovi podaci su sada uklonjeni sa sajta.

Preporuke koje stižu iz britanske kompanije Sophos su da se često menjaju pristupne lozinke. Rotacija lozinki nije baš zabavna, ali je svakako odlična preventive da se ne postane žrtva hakera koji plasiraju napade kako bi vas i vaš profil razotkrili.

Ako ste IT administrator, bilo bi dobro vreme da podsetite svoje kolege da promenu pristupne šifre za njihove Microsoft Live!, MSN i Hotmail naloge. Dodatno, osigurajte se sa anti-spam zaštitom i edukujte svoje korisnike/kolege o phishing-u i kliktanju na ponuđene linkove iz spam email-ova. Sophos Web Appliance korisnici su zaštićeni od MSN friends prevara već neko vreme, međutim tehnologija i edukacija su uvek najbolje rešenje.

Leave a Reply