Internet

Piratska partija Srbije poziva državne organe da državnim resursima podrži Wikileaks organizaciju

Pirati Srbije u saopštenju koje potpisuje Aleksandar Blagojević osnivač Piratske partije Srbije javno poziva rukovodstvo Republike Srbije da državnim informacionim resursima podrži Wikileaks organizaciju. U subotu rano ujutru sajt Piratske partije Srbije je ukinut pod pritiskom politike sile. Provajder je morao da bez ikakvog upozorenja isključi server na kome se nalazi njihov sajt. Po njima, osnovni postulati na kojima počiva otvoren i slobodan Internet zajedno sa slobodom govora su prekršeni – bez presedana. Nakon zabrane sajta, preselili su “nepoželjan” wikileaks materijal na server u drugom kraju sveta i time nastavili da daju svoj doprinos slobodi govora i borbi protiv cenzure, a isto sugerišu državi Srbiji i svim njenim građanima.

Prema Aleksandru Blagojeviću osnivač Piratske partije Srbije – “Naša Vlada treba da podrži Wikileaks zato što bi time osigurala državni integritet van razmera percepcije mnogih zemalja sveta. Taj gest bi Srbiju izbacio u prvi plan bastiona slobode govora i zaštite osnovnih ljudskih prava. Bitno je da građani Srbije znaju da se danas borba za naša osnovna građanska pava dešava na globalnom nivou. Ukidanje sajta je dovoljno ilustrativno. Primena destrukivnih zakona drugih zemalja se ispoljava u našoj. Internet ne poznaje administrativne granice. Ovo je dovoljan razlog za građane Srbije da aktivno podrže ovakav protest.

Iz ove organizacije očekuju “zrelu reakciju rukovodstva Srbije u ovako osetljivom geopolitičkom trenutku i žele da se konačno desi snažan gest i jasno promovišu vrednosti koje odgovorni građani Srbije zaista neguju” – kaže se u saopštenju ove organizacije

Leave a Reply