Internet · Provajderi

Plakatt.com – novi besplatan servis za objavljivanje i pronalaženje događaja

Plakatt je besplatan servis za objavljivanje i pronalaženje događaja. Na njemu ljudi mogu da pored postavljanja događaja koji ih zanimaju, vrlo lako pregledaju šta se dešava u njihovom, ili bilo kom drugom gradu. Vlasnici, PR menadžeri mesta i organizatori događaja će u Plakattu pronaći novi način komunikacije sa publikom.

Plakatt ima i društvenu komponentu koja se ogleda kroz mogućnosti dodavanja i praćenja aktivnosti kontakata, objavljivanja prisustva i pozivanja na događaje, pisanje komentara, utisaka, postavljanje fotografija i video klipova. Informacije na Plakattu su za razliku od Facebooka potpuno otvorene i pretražive od strane Googla i ostalih pretraživača, što je ogromna prednost za promotere događaja.

Osnovna usluga pronalaženja događaja na Plakattu je dostupna svim posetiocima i registracija nije obavezna, dok je za objavljivanje mesta i događaja, kao i ostale društvene funkcionalnosti potreban nalog. Otvaranje naloga je besplatno za sve, a podržan je i OpenID protokol za prijavu tako da ukoliko imate OpenID nalog, imate ga i na Plakattu.

Iza Plakatta stoje dve firme — Rendered Text koga čine Marko Anastasov i Darko Fabijan (programeri), i sa druge strane Sprawsm d.o.o. koga čine Petar Perović i Dragan Babić (dizajneri).

Servis je za sada u fazi beta razvoja i konstantno se radi na usavršavanju, a u planu su mnoga poboljšanja i dodaci koji će olakšati korišćenje i obogatiti iskustvo korisnika.

Leave a Reply