web
Internet

Počela najveća onlajn obuka nastavnika u regionu

Razvionica22Više od 150 nastavnika, stručnih saradnika i direktora škola u okviru projekta „Razvionica“ prošlo je završnu obuku za trenere koji će izvoditi onlajn program stručnog usavršavanja nastavnika.

U narednih šest nedelja oni će izvoditi obuku za oko 7500 nastavnika iz 122 osnovne škole, gimnazije i srednje stručne škole iz Srbije, koji učestvuju u projektu.

Ovakva vrsta obuke iskorak je iz dosadašnje prakse i predstavlja najveću i najmasovniju onlajn obuku nastavnika u regionu.

web

Obuka u trajanju od šest nedelja počela je 2. februara, a osmišljena je tako da počne tzv. ”nultom nedeljom” koja ima za cilj uvod u onlajn okruženje, a potom sledi pet nedelja obuke. Ovakvim načinom obuke biće obezbeđena održivost programa i nakon završetka projekta „Razvionica“.

Cilj „Razvionice“ je razvoj obrazovanja u Srbiji, kroz jačanje „trougla znanja“, koji čine edukacija, istraživanje i inovacija, kao i kroz poboljšanje učinka obrazovnog sistema. Ciljevi razvionice su i zanimljivije, efikasnije i kvalitetnije učenje, unapređivanje profesionalnog razvoja nastavnika i đaka, uspostavljanje stalne i uspešne saradnja između istraživača, praktičara i kreatora obrazovnih politika, kao i zasnivanje obrazovne politike na valjanim pokazateljima i istraživačkim nalazima.

Leave a Reply