Internet

Počela prijava za registraciju .ME domena u Landrush fazi

20. maja se završio period (Sunrise faza) kada su samo vlasnici žigova mogli da se prijave za registraciju .me domena (nazivdomena.me). U periodu do 26. juna (Landrush faza) bilo koja osoba ili firma iz celog sveta može da se prijavi za registraciju .me domena. Ako za određeni domen postoji samo jedna prijava, on će biti registrovan na podnosioca prijave.

Ukoliko se, tokom ove faze, više zainteresovanih prijavi za isti naziv domena, biće organizovana licitacija u okviru koje će se nadmetati svi koji su poslali prijavu za taj isti naziv domena. Naziv .me domena može da sadrži od 3 do 63 karaktera i može da se registruje na period od 2 do 10 godina. Internet provajder CRI (www.cri.rs), kao partner crnogorske kompanije ME-NET (akreditovanog registrara .me domena), prihvata prijave za registraciju .me domena u Landrush fazi.

U cilju promocije novog .me domena i elektronske trgovine u regionu, CRI odobrava promotivni popust od 20 % korisnicima koji naknadu za registraciju .me domena plate platnom karticom preko Interneta na lokaciji www.cri.rs. Popust se odnosi na fizička i pravna lica iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Popust važi i za registraciju .rs domena. Ako odustane ili ne pobedi na aukciji, korisnik ima mogućnost da izabere drugi slobodan domen ili povraćaj novca u punom iznosu.

Leave a Reply