Internet

Počela slobodna prijava za .me domen

Registracija crnogorskog Internet domena .ME prema principu pravo prve prijave, tokom kojeg će raspoloživi domeni biti dodeljeni prvom ponuđaču koji ispuni tražene uslove, počeće danas u 15 sati

Iz kompanije doMEn je saopšteno da će na taj način kompanije, organizacije i pojedinci imati personalna imena domena i Internet prezentacija koja će biti aktivna u roku od jednog minuta. Izvršni direktor registra, Predrag Lešić, ocenio je da će otvaranjem slobodne registracije .ME registra početi nova era personalizacije na Internetu.

Proces registracije je počeo u maju, Sunrise periodom tokom kojega su mogli aplicirati svi nosioci trgovačkih i uslužnih oznaka, dok je prvi period opšte registracije, Land rush, održan prošlog meseca. Iz te kompanije su precizirali da je do sada registrovano više od 30 hiljada imena domena, kao i da uskoro počinju licitacije za imena sa više aplikacija.

»Registar će uskoro objaviti i plan za održavanje licitacija za permium imena koja mogu poslužiti za pokretanje nekog novog poslovnog projekta ili marketinške kampanje, kao što su love.me ili buy.me«, najavio je Lešić.

On je kazao da se detaljne informacije o .ME licitacijama očekuju narednog meseca, dok je lista sa više od 85 registrara iz 24 zemlje koje nude registraciju dostupna na sajtu kompanije.

Leave a Reply