sezonci
Internet

Počela trka za sezonski posao

Omladinske zadruge uveliko su počele da objavljuju oglase za sezonske poslove, a kako se približavamo letu, mladi se sve više interesuju za ponudu poslova koji će im pomoći da zarade džeparac za letovanje. Prema poslednjoj anketi sajta poslovi.infostud.com, preko 60% ispitanika već traži ili će u narednom periodu intezivno tražiti sezonski posao.

sezonci

Ponuda usklađena sa željama?

Ipak, nisu svi spremni da rade bilo koji posao. Oko 10% ispitanih reklo je da su najviše zainteresovani za poslove koji se tiču berbe voća i povrća, jer iako je ovo težak rad, dnevnice su visoke, te se za relativno kratak period može lepo zaraditi. Jednak broj anketiranih isto tako, interesuju uglavnom fizički poslovi.

Dok s druge strane, dame uglavnom zanimaju poslovi za promotere u supermarketima, prodaja sladoleda ili deljenje letaka – što je izjavilo oko njih 5%. Isti procenat ispitanih tokom leta bavio bi se isključivo ugostiteljskim poslovima, te traže posao u kafiću ili restoranu.

Oni koji se potrude na vreme, vrlo verovatno će ovakav posao i naći. Trenutno najveća potreba vlada upravo za konobarima, šankerima i prodavcima sladoleda, a uvek su aktuelni i poslovi pakovanja i promocije robe, kao i deljenja flajera.

Da li se sezonski posao traži aktivno?

Mnogi mladi, ipak, sezonski posao ne traže aktivno. Tako recimo svaki peti anketirani zaposliće se ovog leta samo ako mu se ukaže dobra prilika, dok bi 5% ispitanika prihvatilo sezonski posao samo ako se obavlja vikendom.

Ima i onih koji žele da lepo spoje sa korisnim, te planiraju da pronađu posao ali samo na primorju i da tako istovremeno zarađuju i letuju.

Svega 15% ispitanika prihvatilo bi bilo koji sezonski posao, bez obzira na radno vreme.

Međutim, ima i onih koji definitivno ne planiraju da ove leto provedu radeći, što je potvrdilo nešto više od petine učesnika ankete.

Leave a Reply