Internet

Počelo glasanje za najinventivnije sajtove u okviru NIS Petrol WEB FEST-a

Prva faza NIS Petrol WEB FEST-a završena je u četvrtak, 8. novembra. Tog dana istekao je rok za prijavljivanje kanidata – Internet stvaralaca koji žele da učestvuju u izboru najinventijvijih WEB sajtova, i to u okviru prve manifestacije ovog tipa ikada organizovane u Srbiji a sa ciljem popularizacije korišćenja Interneta među što većim brojem ljudi. Za priznanje je konkurisalo više od 1300 sajtova iz regiona bivše Jugoslavije. Od 8. novembra, osim stručnog žirija koji će ocenjivati prispele predloge, građani mogu glasati preko sajta festivala kao i u prodavnici BUZZ u Knez Mihailovoj ulici, broj 18.

Do svečanog objavljivanja imena laureta WEB FEST oragnizovaće još dve radionice. Prva, pod imenom «Živi zdravo, surfuj, stvaraj», održaće se u fitnes centru „Extreme Gym“. Prijatelj festivala doktor Saša Plećević (dr. Feelgood) pokazivaće najkorisnije vežbe za one koji su zbog prirode svog posla vezani za dugo sedenje pred računarom.

Takođe naredne sedmice WEB FEST organizuje i radionicu za menadžere o digitalnom marketingu i to u prostorijama kluba «Colonial Sun».

U prisustvu prijatelja festivala, javnih ličnosti i stručnjaka iz oblasti IT tehnologija, svečana dodela statueta biće priređena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u četvrtak 29. novembra. Time će prvi Internet festival u Srbiji biti i zatvoren. Nagrade će biti dodeljene u 13 različitih kategorija. Organizatori festivala saopštavaju da priznanja neće biti dodeljena jedino u kategoriji WEB marketinga, pošto u proteklih mesec dana nije pristigao ni jedan predlog.

NIS Petrol WEB FEST podržan je od strane Grada Beograda, Republičkog zavoda za informatiku i Internet, a od samog početka ima podršku i od Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo.

Leave a Reply