Internet

Počelo prijavljivanje za učešće na konferenciji DIDS 2014

“Dan internet domena Srbije” (DIDS 2014) je godišnja konferencija o razvoju Interneta u svetu i na domenskim prostorima Srbije. Ovogodišnji DIDS, koji se organizuje peti put zaredom, ujedno obeležava i šest godina od početka rada nacionalnog .RS domena.

Konferencija će biti održana 10. marta u Hotelu “Metropol”, u Beogradu, a svi oni koji žele da prisustvuju, od danas mogu da se prijave na web stranicama konferencije: dids.rs i дидс.срб.

rs-domeni
Ove godine će u prvom bloku, nazvanom “Domenizacija“, biti reči o promenama koje donosi uvođenje novih gTLD domena na svetsko tržište i kako će se to odraziti na nacionalne domene. Drugi blok “Društvenizacija” posvećen je promociji internet sajtova kroz društvene mreže, a treći blok “Dobra lokacija” daje primere uspešnih sajtova na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ.

DIDS je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mesta. Registracija će, kao i ranije, biti omogućena samo korišćenjem mejl adresa koje se završavaju sa .RS ili .СРБ.

Leave a Reply