Internet

Podrška Wikileaks-u od strane Piratske partije Srbije

Piratska partija Srbije podržava rad Wikileaks-a i osoba koje deluju u ovom trenutku dok je sajt u velikoj opasnosti. Oštro osuđuju zvaničan stav Republike Srbije koji podržava hapšenje i izručivanje Julian Assange-a, osnivača Wikileaks-a. Mišljenja su da ovakvim stavovima državno rukovodstvo Srbije sistematski razara integritet naše zemlje. Prema mišljenjima iz ove partije, “sramna je činjenica da Srbija nije podržala ovakav globalan trijumf slobode informisanja i raskrinkavanja politike sile koja nas je direktno razarala u bliskoj prošlosti” – kaže se u saopštenju Piratske partije.

Osnivač Piratske partije Srbije Aleksandar Blagojević u vezi pomoći Vikiliksu kaže: “Direktno smo uključeni u pomaganje Wikileaks-u. Hostujemo ažuran duplikat svih dokumenata sa aktuelnog sajta zajedno sa većinom članica Pirate Parties International. Podrška wikileaks-u od strane pirata je deo spontane globalne akcije koja je do ovog trenutka osigurala aktivne i identične duplikate izvornog Wikileaks sajta na više od 500 lokacija širom sveta. Svaki od ovih duplikata izvornog sajta se redovno ažurira od strane aktvista.”

3 thoughts on “Podrška Wikileaks-u od strane Piratske partije Srbije

 1. Dusan Andrijasevic

  Puna podrska Vikiliksu,Julijanu i svima koji se izlazu riziku u iznosenju istina i prikazivanju potpune hipokrizije i odsustva licnih i kolektivnih morala ljudi u politici.

  Zgrazavam se zbog informacije da je Vlada Srbije,koja je objektivno tako malo ucinila ,kao sto su i prethodne bile veoma jalove,zeleci,to im je jos jedna sasvim pogresna spoljnopoliticka procena u korist ulagivanja,da dobije bar jedan poen dala sramotnu izjavu osude Vikiliksa.

  Znamo mi da politicari,pa i diplomate,sa ovih prostora ne zaostaju mnogo u hipokriziji i etickoj insuficijenciji za politicarima sveta,samo su neukiji i netalentovaniji u tom glumatanju i neprestanom spletkarenju,tracanju i varanju.

  Konacni ciljevi jesu prevariti sto bolje,a biti neprocitan do kraja,svoje necasne i neljudske postupke,gramzivost,okrutnost,do odsustva covecnosti,objasniti i opravdati visim ciljevima.

  Zalosno!Vlada Srbije ovo nije morala da ucini.

 2. Vlamir

  Šta očekivati od domaćih političara. Sluge Amerike i ostalog svetskog zla. Izdajnici sopstvenog naroda, prodane duše, najobičniji ljudski šljam…

  Žilian Asanž je heroj. A ovo je tek početak novog doba koje brzo stiže a u kojem će vladati narod.

Leave a Reply