Internet

Pokrenut sajt za prodaju tradicionalnog kineskog bilja

Prva prodavnica za elektronsku prodaju tradicionalne kineske biljke ženšen, namenjena inostranim kupcima, otvorena je juče u Kini. Osim ženšena u različitim oblicima mogu se naći i druge čuvene kineske lekovite biljke.

Sedište elektronske prodavnice je u Čangčunu, glavnom gradu provincije Đilin, a u njen razvoj je uloženo 20 miliona juana (3,2 miliona dolara). Kupci iz inostranstva će lekovito bilje moći da naručuju na sajtu www.ihealbox.com, a uplate će vršiti putem Pejpela(PayPal). Očekuje se da će prodavnica imati godišnji obrt od 200 miliona američkih dolara.

ihelabox

Teng Hongyuan, direktorka Đilinskog nacionalnog industrijskog parka za elektronsku trgovinu, u čijem sastavu radi i prodavnica lekovitih biljaka, rekla je da su servisi DHL, UPS i Fedex obezbedili logističku podršku za isporuku biljke u 100 zemalja sveta.

Ženšen, koji se još naziva i „kralj biljaka”, koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini više od 3.000 godina, i ima blagotvorno dejstvo na organizam. Uglavnom raste u istočnoj Aziji, a na planini Čangbai u provinciji Đilin proizvodi se više od 85 odsto ukupne količine te biljke u Kini i 70 odsto svetske količine.

Elektronska stranica prodavnice trenutno je na engleskom jeziku, ali će u narednom periodu biti omogućen nemački, francuski, ruski, italijanski i španski jezik.

Leave a Reply