Internet

Policija proveravala internet komunikaciju MANS-a

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zatražila je od direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića pristup podacima koje je policija prikupila o toj nevladinoj organizaciji.

Izvršna direktorka i pravni zastupnik MANS-a, Vanja Ćalović i Veselin Radulović, traže pristup svim podacima koje je policija prikupila o internet komunikaciji te nevladine organizacije u vezi sa postavljanjem snimka svadbe Safeta Kalića na internet.

Ukazuje se da su policijski službenici, prilikom saslušanja Ćalović, saopštili da je snimak svadbe Kalića objavljen na internet stranici youtube sa jednog od računara MANS-a, odnosno sa adrese koja pripada toj nevladinoj organizaciji.

„S obzirom na činjenice da je policija prikupljala podatke o internet komunikaciji MANS-a i da je Ćalović u policiju pozvana kao građanin, a ne osumnjičeni za bilo koje krivično djelo, niti je osumnjičen bilo ko od zaposlenih u MANS-u, podsetili smo direktora policije da odredbe Zakonika o krivičnom postupku ne propisuju mogućnost da policija preduzima bilo kakve radnje prema građanima kojima bi se proveravale aktivnosti sa njihovih računara, osim ukoliko su osumnjičeni za izvršenje krivičnih dela“, navodi se u saopštenju.

„Priznanjem da je policija došla do informacije da je snimak svadbe Kalića objavljen na internetu sa nekog od računara MANS-a, policija je priznala da je nezakonito prikupljala informacije o nama i da pokušava da nas zastraši crtanjem mete na nama, iz razloga koji moraju biti dobro poznati direktoru policije“, navodi se u saopštenju. (Radio SLobodna Eropa)

Leave a Reply