E-servisi · Internet

Policija Srbije na prvom mestu po broju poseta i video-priloga na YouTubeu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da se, prateći i analizirajući najnovije svetske trendove u oblasti propagande, odnosa sa javnošću, oglašavanja, informatike i društvenih odnosa, početkom godine predstavilo na svetskim društvenim internet mrežama.

U saopštenju se navodi da je kreiran nalog na Youtubeu i Facebooku, kao i da od pre sedam dana Ministarstvo ima svoj nalog i na Twitteru, i dodaje da će se uključivanje u svetske trendove nastaviti krajem godine, postavljanjem Internet foruma.

Na ovaj način policija će biti u neposrednom kontaktu sa građanima, s obzirom na to da će oni moći da komuniciraju sa svim organizacionim jedinicama Ministarstva, pri čemu će na forumu povremeno biti sprovođene ankete kroz koje će Ministarstvo utvrditi šta treba unaprediti u radu.

Iako su druge policije u svetu mnogo duže prisutne na Jutjubu, o velikom uspehu svedoči činjenica da je za nepunih devet meseci policija Srbije zauzela prvo mesto u svetu po broju poseta i video priloga na ovoj društvenoj mreži.

Od postavljanja profila do sada objavljeno je 266 video priloga, što je devet puta više od njujorške policije, koja je zauzimala prvo mesto.

Video prilozi Ministarstva pregledani su više od 600.000 puta, dok je kanal pregledan više od 53.000 puta.

Građanima su najzanimljiviji video prilozi o sprovedenim policijskim akcijama i specijalnim jedinicama SAJ, PTJ i Žandarmerija.

Prilozi sprovedenih policijskih akcija sadrže i tekstualno saopštenje, tako da se građani u potpunosti mogu informisati i ostaviti svoje komentare. Ovi video prilozi čine i bogatu arhivu koja svedoči o značajnim policijskim akcijama, pri čemu policija na ovaj način teži da zadobije poverenje građana.

Iako je Fejsbuk profil Ministarstva na srpskom jeziku, ono ima više prijatelja nego filadelfijska, njujorška i policija Čikaga.

U budućnosti se planira izrada edukativnih filmova i propagandnih spotova posvećenih bezbednosti u saobraćaju, zaštiti imovine, smanjenju stope kriminaliteta, remećenja javnog reda i mira i slično.

Takođe, Ministarstvo želi da posveti posebnu pažnju pronalaženju nestalih osoba, kao i da pruži pomoć u identifikaciji izvršioca krivičnih dela, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply