kompas
Društvene mreže · Internet

Politički kompas – nova Facebook aplikacija za određivanje ideološke pripadnosti

Svi korisnici društvene mreže Facebook će od utorka, 29. januara moći da izmere svoju ideološku pripadnost pomoću “Političkog kompasa”, nove aplikacije koju je napravio Centar za nove komunikacije Dokukino.

Aplikacija će biti dostupna na Facebook stranici Prava TV, na srpskom, albanskom i mađarskom jeziku.

„Politički kompas je prva alatka takve vrste u Srbiji, koja omogućava da odredite ideološku pripadnost kroz odgovore na 10 pitanja. Kroz razne aktivnosti u okviru projekta Izbori – iza kulisa, došli smo do zaključka da su građani, ideološki gledano, izuzetno polarizovani“ – kaže Darko Soković, direktor Dokukina.

 

kompas

Promocija „Političkog kompasa“ u Beogradu će biti održana u ponedeljak 28. januara u 17:00 časova , kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici.

Zvanično predstavljanje i puštanje u rad aplikacije biće održano u utorak 29. januara, u Bujanovačkom Press centru, sa početkom u 17:00 časova.

Projekat „Izbori – iza kulisa“ sprovodi Centar za nove komunikacije Dokukino u saradnji sa Smart kolektivom, uz podršku USAID-a kroz program „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva“ kojom rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Leave a Reply