Internet

Ponovo napadi na sajtove u Srbiji

Internet sajt Regionalne informativne agencije “JUGpress“, sa sedištem u Leskovcu, oko 18 sati ponovo je napadnut, saopštila je ta agencija.

Taj sajt prvo su jutros napali albanski hakeri, a oko 18 sati su tek postavljeni sadržaj sajta oborili turski hakeri, navodi ta agencija i dodaje da je na sajtu “JUGpressa” (www.jugpress.com) okačen istovetni sadržaj kao i pre izvesnog vremena na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Pored natpisa “Kosovo republika” na sajtu su okačene fotografije predsednika privremene kosovske vlade Hašima Tačija i predsednika Fatmira Sejdijua sa predsednikom SAD Džordžom Bušom i državnim sekretarom Kondolizom Rajs.

Na sajtu su objavljeni podaci o Kosovu kao i informacije o zemljama koje su priznale njegovu nezavisnost i linkovi na adrese najznačajnijih međunarodnih organizacija kao i Zavoda za statistiku Kosova.

“JUGpress” je regionalna agencija koja prati dešavanja na jugu Srbije, Kosovu i Metohiji i u severnoj Makedoniji.

Radi već dve godine, od juna meseca ove godine objavljuje tekstove na albanskom a od avgusta i na romskom jeziku.

Pored tekstova, “JUGpress” na svom sajtu objavljuje video snimke intervjua, fotografije sa aktuelnih događaja a u pripremi je i internet radio.

Redakciju “JUGpressa” čine Srbi, Albanci i Romi, svi sadržaji su besplatni a Ministarstvo kulture Srbije podržalo je projekat jačanja redakcija na albanskom i romskom jeziku te agencije. Pre obaranja sajta od početka godine do jutros zabeleženo je oko 120.000 poseta. Inače, novi sajt “JUGpressa” postavljen je pre tri dana.

One thought on “Ponovo napadi na sajtove u Srbiji

Leave a Reply